Keresés a honlapon
A Civil Börze Club non-profit alapon működik. Ha a felhasználók száma kellően magas, akkor létrejön egy közösségi civil pénzügyi rendszer, ami a társadalmi szervezetekbe tömörülő emberek érdekeit szolgálja. Ennek segítségével csökkenthető a társadalmi esélyegyenlőtlenség, A közösségi pénzrendszer igazságos társadalmi viszonyokat segít elő.

Miért éppen a civil szervezetekre gondolunk elsősorban?
A civil szervezetek regisztrált tagjai sajátságos közösségeket alkotnak, számos esetben munkájukkal, egyéniségükkel és pénzükkel segítik a szervezet működését. A tagok általában ismerik egymást, kialakult az egymás iránti bizalom, van közük egymáshoz, az általuk képviselt ügyhöz. A CBC bizalmon alapul, és mivel "civil", nem hivatalos, nem állami és nem politikai.

Ez a pénz természetesen csak a közösségen belül használható, azon kívül nem.
*****

Dr. Csath Magdolna közgazdász Közösségi pénzzel a válság ellen (2008. október 11.) ímű írásában a következőkről ír:

A helyi pénz legfőbb haszna, hogy a közösségben marad, szemben az állami pénzzel, amely beáramlik a közösségbe, majd többsége távozik onnan, sőt, gyakran az országból is, Mivel a helyi pénz spekulációra és vagyongyűjtésre nem alkalmas, nem kamatozik, és a hivatalos pénzre sem váltható át, ezért arra ösztönzi a közösség tagjait, hogy amint lehet, költsék el. A helyi gazdaság így megélénkül, fejlődik. Eközben a helyi közösség szervezettebb lesz, a tagok jobban megismerik és értékelik egymást, a bizalom szintje az arra érdemesek között emelkedik. Lehetővé válik, hogy aki képes becsületesen dolgozni, az dolgozzék is. Így az ilyen közösségek léte javíthatja a társadalom lelki egészségét, javíthatja az emberek közötti kapcsolatokat, azaz erősítheti a társadalmi tőkét.

A helyi pénz használatának, a helyi cserekereskedelemnek sokféle pozitív hatása lehet. Egyrészt megmozgatja a közösséget, segélyen tengődés helyett munkára, tanulásra, a képességek kibontására és kreativitásra ösztönöz. Mindez jelentősen javítja az emberek életminőségét. Másrészt szorosabbra fűzi az emberek közötti kapcsolatot, bizalmat épít, egymásra figyelésre késztet. A hivatalos pénztől való részleges elszakadás ugyanakkor mérsékelheti a globális pénzügyi válságok drámai hatásait, csökkentheti az emberek kiszolgáltatottságát.
Természetesen a helyi pénz használata, a helyi cserekereskedelem nem az adóelkerülés eszköze. Ennek során nem keletkezik megadóztatható nyereség.

 

A vásár az interneten is lebonyolítható. Klubfoglalkozások havonta kerülnek megrendezésre. Kapcsolattartók, programegyeztetés:

Fenyvesi Kati 70-3332830
Kiss Anna      30-932-3617
E-mail:
cbc@telemosoly.hu


Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


7 hozzászólás

Magdi [ 2014-09-19 18:58 ]

Hol lesz legközelebb a klub?t0TmnInTktdP [ 2014-05-21 13:10 ]

A beve1se1rlf3kosarat tolf3 nő mellett ke9tse9ges, hogy elfe9rne be1rki is a sorok kf6zf6tt! Nem akarje1k me9g a ddagat emberek miatt egyire1nyfasedtani a sorokat? :DMik azok a szoborfe9lese9gek az udvaron?Katti [ 2012-03-23 14:55 ]

Anczy: Diót kérek.Katti [ 2012-03-22 19:52 ]

Megragadom az alkalmat, hogy megvételre ajánljam nyomtatócsere miatt feleslegessé vált eredeti, bontatlan Brother patron készletünket: LC900 együtt a négy szín (fekete, cián, magenta és sárga) 14.000,- Ft-ért és külön egy LC900C cián 3.500,- Ft-ért. Jelentkezz: (70) 3635-623 mobilon. Ha a börzére nem jutok el, megbeszélhetjük az átadás személyes módját.
Visy KatiMarika [ 2012-01-17 17:26 ]

Örülnék finom házi készítésű süteményeknek. Sós és édes is érdekel.Anczy [ 2012-01-17 03:59 ]

A diót a decemberi börzén sikeresen elcseréltem. Most viszek egy szép új pólót, sajnos nem a méretem...Megrendelésre szívesen kiporciózok Hun Gold ételízesítőt.
Anczy [ 2011-10-13 20:39 ]

A kertemben diófa áll annyi dióval, amennyit nem szoktam felhasználni. Örülnék, ha lenne "piaca itt". Ezen kívül bambusznádat is tudok adni, ami lelakkozva szép dísze lehet a szobának.

A CIvil Börze Club munkájában együttműködő civil szervezetek:

Erdélyi Magyarok Egyesülete

Szeretve Tanulni Egyesület

Az emberekért és környezetért alapítvány

Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete

Három Határ Kulturális és Sport Egyesület

Viadukt Alapítvány a Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért

Csatlakozzatok, bővüljön a KÖR!
Hivatalos közlemény
2012.12.31.

A ClubNetCet Egyesület hivatalosan elhatárolódik a Radiodrive szellemi utódjaként szereplő ez év december hó 17. napjától Drive FM néven működő internetes rádiótól.

Önkénteseink lelkesedésével alapított és általunk üzemeltett RadioDrive webrádió a kezdeményezésünkre jogutód nélkül a jogkezelő szervek nyilvántartásból törlése került, mivel az egyesületünk alapszabályával ellentétes szellemben folytatták tevékenységüket konszenzusra való törekvés nélkül.

„Az egyesület működése során példát és lehetőséget kíván nyújtani a helyi cselekvésre, hozzá kíván járulni a demokratikus magatartás és a tolerancia fejlődéséhez, az egyes emberek és a szervezetek közötti kapcsolatok javulásához.”

Amennyiben azonos vagy hasonló nevű és szlogenű rádió működik, az a ClubNetCet Egyesülettől függetlenül és az egyesület hozzájárulása nélkül történik.

ClubNetCet Egyesület

***********************


********************************
Megjelent!
2011.05.31.

A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával 2011. április végén megjelent a 10. éves jubileumi kiadványunk, mely alapján ez a honlap is készült.
A honlapunk támogatója az SHP Honlap Kft.


Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!