Keresés a honlapon
A Civil Börze Club non-profit alapon működik. Ha a felhasználók száma kellően magas, akkor létrejön egy közösségi civil pénzügyi rendszer, ami a társadalmi szervezetekbe tömörülő emberek érdekeit szolgálja. Ennek segítségével csökkenthető a társadalmi esélyegyenlőtlenség, A közösségi pénzrendszer igazságos társadalmi viszonyokat segít elő.

Miért éppen a civil szervezetekre gondolunk elsősorban?
A civil szervezetek regisztrált tagjai sajátságos közösségeket alkotnak, számos esetben munkájukkal, egyéniségükkel és pénzükkel segítik a szervezet működését. A tagok általában ismerik egymást, kialakult az egymás iránti bizalom, van közük egymáshoz, az általuk képviselt ügyhöz. A CBC bizalmon alapul, és mivel "civil", nem hivatalos, nem állami és nem politikai.

Ez a pénz természetesen csak a közösségen belül használható, azon kívül nem.
*****

Dr. Csath Magdolna közgazdász Közösségi pénzzel a válság ellen (2008. október 11.) ímű írásában a következőkről ír:

A helyi pénz legfőbb haszna, hogy a közösségben marad, szemben az állami pénzzel, amely beáramlik a közösségbe, majd többsége távozik onnan, sőt, gyakran az országból is, Mivel a helyi pénz spekulációra és vagyongyűjtésre nem alkalmas, nem kamatozik, és a hivatalos pénzre sem váltható át, ezért arra ösztönzi a közösség tagjait, hogy amint lehet, költsék el. A helyi gazdaság így megélénkül, fejlődik. Eközben a helyi közösség szervezettebb lesz, a tagok jobban megismerik és értékelik egymást, a bizalom szintje az arra érdemesek között emelkedik. Lehetővé válik, hogy aki képes becsületesen dolgozni, az dolgozzék is. Így az ilyen közösségek léte javíthatja a társadalom lelki egészségét, javíthatja az emberek közötti kapcsolatokat, azaz erősítheti a társadalmi tőkét.

A helyi pénz használatának, a helyi cserekereskedelemnek sokféle pozitív hatása lehet. Egyrészt megmozgatja a közösséget, segélyen tengődés helyett munkára, tanulásra, a képességek kibontására és kreativitásra ösztönöz. Mindez jelentősen javítja az emberek életminőségét. Másrészt szorosabbra fűzi az emberek közötti kapcsolatot, bizalmat épít, egymásra figyelésre késztet. A hivatalos pénztől való részleges elszakadás ugyanakkor mérsékelheti a globális pénzügyi válságok drámai hatásait, csökkentheti az emberek kiszolgáltatottságát.
Természetesen a helyi pénz használata, a helyi cserekereskedelem nem az adóelkerülés eszköze. Ennek során nem keletkezik megadóztatható nyereség.

 

A vásár az interneten is lebonyolítható. Klubfoglalkozások havonta kerülnek megrendezésre. Kapcsolattartók, programegyeztetés:

Fenyvesi Kati 70-3332830
Kiss Anna      30-932-3617
E-mail:
cbc@telemosoly.hu

Hozz valamit, vigyél valamit!

Írta:  Csernai Mariann 2015.11.30.

Ruhák, játékok és finom házi sütemények cseréltek gazdát november 27-én a Civil Börze Club vásárán a Kondorban.

Ruhák, játékok és finom házi sütemények cseréltek gazdát november 27-én a Civil Börze Club vásárán a Kondorban. A közösségi piacon hamar elkeltek a jó holmik.

A ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület egy olyan országos, széles körű tevékenységet folytató közhasznú társadalmi szervezet, amelynek elsődleges célja az emberközpontú információs társadalom kialakítása. A kerületben több oktatási-informatikai, kulturális, szociális-esélyegyenlőségi programban vállal részt, közérthető módon szólítva meg a legkülönfélébb korosztályokat.

borz

Az egyesület klubjaiban többek között számítógépes és internetes oktatást tartanak, s rendeznek rajzversenyeket és cserekereskedelemre épülő közösségi vásárokat is. Ha valaki tehát olyan ajándékot kap, amelyik nem felel meg az ízlésének, vagy több is van belőle, vagy remek süteményeket süt, de neki pár szelet is elég belőle, netán szüksége lenne például egy meleg pulcsira, de nincs rá pénze, a Civil Börze Clubban a helye.

A havonta megrendezett börzén a részvétel szinte díjtalan, hiszen a tagoktól családonként 200 forintos költség-hozzájárulást kérnek, amiből a büfét vagy a tombola tárgyait finanszírozzák. Az alkalmilag érkezőknek 500 forintot kell helyi pénzre (cet-qpon) váltaniuk, amely összeg teljes egészében levásárolható, leehető-leiható vagy tombolára cserélhető, ha pedig mégsem tetszett meg semmi, helyben visszaváltható. Erre azonban jellemzően nincs szükség, hiszen a Kondor Béla Közösségi Házban tartott legutóbbi vásáron is mindenki talált kedvére valót: fonott kosarak, horgolt terítők, sálak mellett néhány játékfigura is gazdát cserélt.

www.bp18.huSzóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


7 hozzászólás

Magdi [ 2014-09-19 18:58 ]

Hol lesz legközelebb a klub?t0TmnInTktdP [ 2014-05-21 13:10 ]

A beve1se1rlf3kosarat tolf3 nő mellett ke9tse9ges, hogy elfe9rne be1rki is a sorok kf6zf6tt! Nem akarje1k me9g a ddagat emberek miatt egyire1nyfasedtani a sorokat? :DMik azok a szoborfe9lese9gek az udvaron?Katti [ 2012-03-23 14:55 ]

Anczy: Diót kérek.Katti [ 2012-03-22 19:52 ]

Megragadom az alkalmat, hogy megvételre ajánljam nyomtatócsere miatt feleslegessé vált eredeti, bontatlan Brother patron készletünket: LC900 együtt a négy szín (fekete, cián, magenta és sárga) 14.000,- Ft-ért és külön egy LC900C cián 3.500,- Ft-ért. Jelentkezz: (70) 3635-623 mobilon. Ha a börzére nem jutok el, megbeszélhetjük az átadás személyes módját.
Visy KatiMarika [ 2012-01-17 17:26 ]

Örülnék finom házi készítésű süteményeknek. Sós és édes is érdekel.Anczy [ 2012-01-17 03:59 ]

A diót a decemberi börzén sikeresen elcseréltem. Most viszek egy szép új pólót, sajnos nem a méretem...Megrendelésre szívesen kiporciózok Hun Gold ételízesítőt.
Anczy [ 2011-10-13 20:39 ]

A kertemben diófa áll annyi dióval, amennyit nem szoktam felhasználni. Örülnék, ha lenne "piaca itt". Ezen kívül bambusznádat is tudok adni, ami lelakkozva szép dísze lehet a szobának.

A CIvil Börze Club munkájában együttműködő civil szervezetek:

Erdélyi Magyarok Egyesülete

Szeretve Tanulni Egyesület

Az emberekért és környezetért alapítvány

Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete

Három Határ Kulturális és Sport Egyesület

Viadukt Alapítvány a Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért

Csatlakozzatok, bővüljön a KÖR!
Elindult a szavazás
2022.10.20.

A "Rajzolj verset!" c. pályázat kiállításra került képeire lehet szavazni november 18-a éjfélig.
........................

Hivatalos közlemény
2012.12.31.

A ClubNetCet Egyesület hivatalosan elhatárolódik a Radiodrive szellemi utódjaként szereplő ez év december hó 17. napjától Drive FM néven működő internetes rádiótól.

Önkénteseink lelkesedésével alapított és általunk üzemeltett RadioDrive webrádió a kezdeményezésünkre jogutód nélkül a jogkezelő szervek nyilvántartásból törlése került, mivel az egyesületünk alapszabályával ellentétes szellemben folytatták tevékenységüket konszenzusra való törekvés nélkül.

„Az egyesület működése során példát és lehetőséget kíván nyújtani a helyi cselekvésre, hozzá kíván járulni a demokratikus magatartás és a tolerancia fejlődéséhez, az egyes emberek és a szervezetek közötti kapcsolatok javulásához.”

Amennyiben azonos vagy hasonló nevű és szlogenű rádió működik, az a ClubNetCet Egyesülettől függetlenül és az egyesület hozzájárulása nélkül történik.

ClubNetCet Egyesület

***********************


********************************
Megjelent!
2011.05.31.

A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával 2011. április végén megjelent a 10. éves jubileumi kiadványunk, mely alapján ez a honlap is készült.
A honlapunk támogatója az SHP Honlap Kft.


Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!