Virtuális tanterem a „Szlovákban” a GTP keretében


A szarvasi Szlovák Általános iskola egyik osztálya 2009 szeptemberében kezdett el dolgozni és tanulni ennek a programnak a keretén belül angol nyelven. A program témakörei lefedik a megismerésre váró, elsajátítandó tantárgyi témaköröket. Ennek a tanulási módszernek a lényege a csoportos, projektorientált tanulás, valamint az, hogy segítse az informatika és idegennyelv-oktatást, fejlessze a tanulói kompetenciákat. A munkánk során alkalmazott kooperatív tanítási-tanulási módszer segíti a tanulási nehézségekkel küzdő diákok felzárkózását, ezzel nagyobb magabiztosságot és több sikerélményt nyújt nekik.

A gyerekek megtanulnak különböző témakörökben kérdéseket feltenni, a válaszokhoz pedig ismeretanyagot gyűjteni az interneten, kérdezés útján, valamint a könyveken keresztül. Ezután elsajátítják azt is, hogy a kapott válaszokat rendszerezzék, emeljék ki belőlük a lényeget, majd különböző számítógépes programok használatával készítsék el az összegzéseket.

Fontos célja ennek a programnak az is, hogy sokoldalúan formálja a fiatalok szemléletét, más kultúrák megismerése által a toleranciát, ugyanakkor fejlessze a nyelvi- és technikai készségeiket. Nem hanyagolható el az sem, hogy önállóságra nevel, valamint hozzájárul a kritikai szemlélet kialakításához is.

Az elmúlt két év négy félévében különböző témákat dolgoztunk fel, amelyeket természetesen a tanulók többségének döntése alapján választottunk ki. Az első év első félévében e-mailes levelezést folytattunk, és már a második nekirugaszkodásunk wiki alapú, webes-interaktív felületen zajlott. Azóta is így dolgozunk. A gyerekek örömmel kutatnak az interneten, gyűjtik az információkat, és készítik válaszaikat a számítógépek segítségével. Az eltelt idő alatt lelkes kis csapatunk minden alkalommal 100%-os teljesítményt nyújtott. Ez köszönhető annak, hogy a megtanult módszereket mindannyian igyekeztek legjobb képességeik szerint alkalmazni.

2011 szeptemberében újra elkezdjük a munkát virtuális tantermünkben is. Kíváncsian várjuk, milyen témák közül választhatunk majd, és hogy mely országok diákjaival, kultúrájával ismerkedhetünk meg az új tanévben.


Gerő Andrásné és a 7.b osztály

Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


1 hozzászólás

Qxn9IL6Go [ 2014-05-20 15:39 ]

Ke9t-he1rom nap alatt ugyanfagy kisze1radnak, mint a "sima" narancshe9j, de tnjaldouke9ppen edgy is sze9pek, csak az illatuk me1r messze nem olyan intenzedv. Meg ha tfal gyorsan sze1radnak ki, akkor kicsit f6ssze is kunkorodnak.
Elindult a szavazás
2022.10.20.

A "Rajzolj verset!" c. pályázat kiállításra került képeire lehet szavazni november 18-a éjfélig.
........................

Hivatalos közlemény
2012.12.31.

A ClubNetCet Egyesület hivatalosan elhatárolódik a Radiodrive szellemi utódjaként szereplő ez év december hó 17. napjától Drive FM néven működő internetes rádiótól.

Önkénteseink lelkesedésével alapított és általunk üzemeltett RadioDrive webrádió a kezdeményezésünkre jogutód nélkül a jogkezelő szervek nyilvántartásból törlése került, mivel az egyesületünk alapszabályával ellentétes szellemben folytatták tevékenységüket konszenzusra való törekvés nélkül.

„Az egyesület működése során példát és lehetőséget kíván nyújtani a helyi cselekvésre, hozzá kíván járulni a demokratikus magatartás és a tolerancia fejlődéséhez, az egyes emberek és a szervezetek közötti kapcsolatok javulásához.”

Amennyiben azonos vagy hasonló nevű és szlogenű rádió működik, az a ClubNetCet Egyesülettől függetlenül és az egyesület hozzájárulása nélkül történik.

ClubNetCet Egyesület

***********************


********************************
Megjelent!
2011.05.31.

A Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával 2011. április végén megjelent a 10. éves jubileumi kiadványunk, mely alapján ez a honlap is készült.
A honlapunk támogatója az SHP Honlap Kft.


Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!